Ferenc-hegyi-bg.

<<  >>

Kutatási napló

2011. május 12.

Továbbjutás a Ferencben - avagy versenyfutás az újabb méterekért

A bontási nap lehangolóan indult, ugyanis az előző héten tett ígéretek alapján 7 (azaz hét) embert vártunk az utóbbi időben egyre nagyobb izgalmakat ígérő Törekvés-akna bontásának folytatására. E helyett 3 (azaz három) fő jelent meg: Császár Gabó, Majnek Zsolt (Brendon) és Nagy Sándor (én). Nagy nehezen összecuccoltunk a pattintáshoz, meg a bontáshoz és két baggel elindultunk lefelé. 20:00-kor már vésővel a kezemben ültem az "ablak" elött. Abban maradtunk, hogy Gabó lebontja az ablaktól balra lévő agyagdombocskát, Brendon vödröt húz, én meg amit tudok levések, és utána jöhet a várva várt pattintás...

20:20-kor Brendon megunta a vödrözést, amit meg is tudtam érteni, így felajánlottam, hogy 20 perc múlva felmegyek és leváltom. Közben besegítettem Gabónak "agyagozni", mert a vésés reménytelenül lassúnak tünt. Ekkor ránk mosolygott a szerencse! A kb. 20 cm vastag agyagfal mögött egy kis gömbfülke főtéje bontakozott ki és rá 3 percre Gabó éles sikítással közölte, hogy VAN EGY LYUK A FALBAN! 5 perc vad bontás, sikítozás és b*zdmegolás után, teljesen megnyílt egy másik ablak, amit újabb 5 percnyi véséssel járható méretűvé alakítottunk. Ezt ki is próbáltam, de sajnos mellkasban megakadtam, így Brendon volt az első aki bement, majd belülről püfölte még egy kicsit. Ekkor már Gabó is lement és végül én is átmentem az "ajtón".

A nagy élmény sajnos hamar befejeződött. Egy szűkebb részen átbújva egy kissé tágasabb részbe értünk, ahonnan egy akna indul lefelé, de ezt sajnos 3-4 méter mélységben az agyag teljesen eltömi. A másik végpont 30 fokban felfelé tart, de ezt is agyag zárja. A huzat nagyon megindult, amikor az átjáró kinyílt. A bejárás végén Gabó közelebbről is megismerkedhetett az akna végpontjával, mivel sikeresen beejtettem a fényképezőgépet.

Ezek után megbeszéltük, hogy kimegyünk. 22:00-kor már a kocsinál voltunk és egy jó kis Fanni-büfézésen törtük a fejünket, ám Brendon szomorúan közölte, hogy a Fanni-büfét lebontották és nincs többé. Azért volt még némi reménysugár, mert úgy tudta, hogy a Kisceli utcába költözött egy kocsmába. Kerestük, de nem találtuk, így végül egy kiadós mekis sajtburger mellett döntöttük el, hogy mi legyen az új rész neve: Földgáz-terem. Senki NE kérdezze, hogy miért!

A következő héten fel kell térképezni az új részt, hogy tudjuk melyik végpont pontosan hol helyezkedik el. Az aknát lehet bontani, illetve az eredeti bontást lehet folytatni, lefelé és a másik irányban is, az "ajtóval" szemben.

Vasek, azt hiszem ezt a fogadást te nyerted meg, bááár te azért elég biztosra mentél :-)

Sanyi

<<  >>