Bátori-barlang

<<  >>

Kutatási napló

2012.02.25.

Bátori kutatónap

A hétköznaPICSAlódások után ismét elérkezett a várva várt hétvége. Nem is akármelyik, hanem a Bátori László halinapja (copyright Vasek) előtti hétvége. Február 25., 10 fok, napsütés, de a hajam még mindig ritkul. Napok óta feleségem szúrós tekintete kísér, én csak mosolygok, emlegetem neki; elígérkeztél szombatra, most már nincs visszaút. Szegény meg van győződve róla, hogy csak az életbiztositási összegre hajtok, bevallom, nem rossz gondolatmenet. Felszedjük a menyasszonyokat, Berci-bá már a telefonban megpróbál pokolra küldeni a korai kelés miatt, morog, de legalább Tamás pontos és jókedvű.

8:30 (kerekítve) érkezés a parkolóba, a csapat egy része (Tünde, Erika, Tibi, Jani, Robi) már ott tobzódik. Hogy a fáradt arcokra a félmosolyt a tetemes (4!!!) hölgytársaság, vagy a hamarosan érkező Törkölypálinka-szállítmány csalja, örök rejtély marad, ám lassan befut Sanyi és Golli (Eszter), a csoport új gyermekének (MAKITA) társaságában. Szülinapos kölyökpezsi, szokásos évődés, savazás. Lassan összeszedjük magunkat, közben kocsitolás, bucsálódás, töprengés. Hegyre fel! Hangulat a tetőfokon, Tibi verset olvas, meghatódunk. 40 perces menyasszonyi jellegű sminkelés és öltözködés után kalandra fel, barlangba le.

2 fő Y-ág, többiek Kripta, Fülöp vigyorog, fél óra és felállunk. 105 vödör, arcokon továbbra is lemoshatatlan mosoly, életem párja izzad, van csapat, nem is akármilyen, szaladnak ki a vödrök. Közben Y-ágban fúró lemerül, ketten küzdenek derekasan, light-os továbbjutás (1,5 m +).

Félegy ebéd! Szalonna, tonhal, szendvics, kenyér, süti, CIGARETTA (öcsém!!!). Kaja után négyen elmennek, többi marad. Kripta tovább, Vasek befut, őrület. 150 veder, halálfáradtság, barlangból ki, öltözködés, még 2 cigi, mosoly marad. Leszánkózunk a parkolóba, előveszem az Árut, olyan könnyed 50-es. Mindenki boldog, fogadkozunk, hogy lesz következő. A lényeg, hogy ez volt, ez már megvan, gondolom magamban. Konklúziót levonom: kell főzőalakulat, kész picsa, meleg málé, hogy legyen miért dolgozni, a többi rendben lesz. MINDENKINEK köszönöm az élményt! Következőt mikor?

Dexter

<<  >>