Azonosító:
Jelszó:
Bejelentkezési adatok megjegyzése ezen a számítógépen
 
[ Elfelejtettem a jelszavamat ]  
[ Szeretnék egyesületi tag lenni ]  
Összes jelenlévő látogató: 1
Ebből regisztrált: 0, vendég: 1
 

Egyesület

Az egyesület adatai, elérhetőségeink

Az egyesület pontos megnevezése: "GURU" Barlangkutató és Oktató Egyesület (közhasznú szervezetnek minősülő társadalmi szervezet)
Az alapító okirat száma: TE 4438
Adószám: 18713219-1-13
Bankszámlaszám: 12010628-00140336-00100004
Raiffeisen bank
Az egyesület székhelye: 2081 Piliscsaba, Radnóti u. 4.

Feliratkozás a levelezőlistára

Kérlek írd be az alábbi mezőbe azt az e-mail címedet, amelyiken a listára küldött leveleket szeretnéd megkapni:

A hírlevél üzemeltetője: http://lev-lista.hu

Egyesületi tagság

Az alábbi linken keresztül akár a honlapról is jelentkezhetsz az egyesületbe, de jobban szeretnénk, ha először meglátogatnál minket. :-) A hírekben tájékozódhatsz az aktuális programokról. Ha el szeretnél jönni barlangászni, vagy csak érdekel, hogy mi ez az egész, írj nekünk levelet az info@gurubarlang.hu címre vagy egyszerűen dobj fel egy üzenetet az üzenőfüzetben és amint lehet megkeresünk. Az éves tagdíj 2015-ben felnőtteknek 4.800 Ft/fő, diákoknak és nyugdíjasoknak 3.000 Ft/fő. Az MKBT tagsági díja 2015-ben 6.000 Ft (számlaszámuk: K&H, 10200830-32310384-00000000, szla. tulajdonos Magyar Karszt és Barlangkutató Társaság).

Jelentkezés az egyesületbe

Történet, tevékenységi kör

Egyesületünk 2004-ben kezdte meg működését, akkor még mint a Guru-Outdoor klub barlangász szakosztálya. Önálló egyesületté "GURU" Barlangkutató és Oktató Egyesület néven 2005 őszén alakultunk.

A kutatás és barlangjárás mellett az oktatás már a kezdetektől fogva fontos szerepet töltött be az egyesület életében. Első tanfolyamunkat (még szakosztályi keretek között) az alapítás évében indítottuk 9 fő részvételével és azóta is minden évben szervezünk alapfokú barlangász tanfolyamokat az érdeklődőknek.

Kutatási területek

Fő kutatási projektünk a Ferenc-hegyi-barlang térképezése és újabb járatszakaszainak feltárása, amit időről időre erősít a csoportban felbukkanó egy-egy geológus-jelölt szakdolgozatához szolgáltatott kutatómunka is. Egyesületünk elvitathatatlan érdemeket szerzett a Ferenc-hegyi-barlang mélyszinti szakaszainak feltárásában és poligon térképének elkészítésében, valamint a régi térképek mérési adatainak felülvizsgálatában. Az egyesület több tagja csaknem valamennyi kutatási évadban erősítette a montenegrói Njegusi térségében elhelyezkedő karsztterület barlangjainak feltárását is.

A Ferenc-hegyi-barlang mellett jelenleg a Bátori-, a Macska- és a Fülkagylós-barlang kutatására van engedélyünk. Mindegyik barlang izgalmas és ígéretes kutatási terület.

Az alábbi linkeken az egyesület által kutatott barlangok kutatási naplói tekinthetők meg:

Egyesületi kimutatások

Tagoknak

A tagoknak szóló tartalom megtekintéséhez be kell jelentkezned!
(A bejelentkezés után automatikusan a főoldalra kerülsz, ezért újra meg kell majd nyitnod ezt az oldalt.)